Вибір якісних та перевірених кастрюль для професійної кухні

В кафе, ресторанах та інших закладах громадського харчування на кухні обов’язково повинні бути професійні каструлі. Саме від того, наскільки правильно вони будуть обрані, залежить ефективність праці співробітників, якість приготування страв та можливість дотримуватися відповідних санітарно-гігієнічних норм.

Каструлі для професійної кухні та їх основні різновиди

Вибір кастрюль для професійної кухні є досить широким, так як у продажу вони можуть бути представлені різними розмірами та об’ємом, формою та матеріалами, із яких вони виготовлені. При виборі в першу чергу варто звернути увагу на об’єм та розмір кухонного обладнання. Тут можливі наступні варіанти:

  • малі з об’ємом не більше 5 літрів – найчастіше всього застосовуються для розігрівання невеликих порцій страви та під час приготування соусів;
  • середні з об’ємом приблизно 5-10 літрів – їх застосовують для того, щоб можна було готувати супи та інші другі страви;
  • великі з об’ємом більш ніж 10 літрів – використовуються тоді, коли є потреба у приготуванні страх у великій кількості у ресторанах та у їдальнях.

За формою можна виділити наступну класифікацію професійних кастрюль:

  • циліндричні класичні – належать до категорії універсальних, так як їх можна застосовувати для виконання більшої кількості задач;
  • вузькі високі – найкраще всього підходять для приготування супів та бульйонів, так як призводять до того, що випаровування рідини відбувається мінімальне;
  • низькі широкі – зручні під час тушкування та приготування страв, які потребують великої кількості вільного простору до поверхні.

Якщо ж звертати увагу на матеріали, з яким можуть бути виготовлені професійні каструлі, то серед них зустрічаються наступні:

  • нержавіюча сталь;
  • алюміній;
  • чугун;
  • мідь.

Каструлі з нержавіючої сталі мають високі показники стійкості до процесу корозії, нейтральність до продуктів та простоту під час догляду. Алюмінієві вироби мають високі показники теплопровідності, легкості та представлені у продажу по доступній вартості. Каструлі з чугуна користуються попитом за рахунок того, що в них відбувається рівномірний розподіл тепла та можливість систематично тримати стабільну температуру. Мідь в свою чергу забезпечує швидке нагрівання та високу теплопровідність.

Ключові критерії для вибору професійної каструлі

Обираючи каструлю для професійної кухні, потрібно звертати увагу на наступні критерії:

  • сумісність з поверхнею плити, на якій відбуватиметься приготування страв – спеціальні сплави та нержавіюча сталь ідеально підходить для індукційних плит;
  • товщина стінок та дна – це дозволить уникнути пригорання їжі та забезпечити рівномірне розподілення тепла;
  • якість кришки та ручок – ручки повинні мати надійну фіксацію та бути термостійкими;
  • простота догляду та гігієнічність – гладка поверхня без тріщин дозволить полегшити процес очищення та уникнути накопичення бактерій.

Придбати професійні каструлі та сковороди для ресторанів по оптимальній вартості з високими показниками якості можна на офіційному сайті нашого інтернет-магазину.