Сирники: 5 найсмачніших рецептів

Сирники — це традиційна українська страва, яка має безліч варіацій і може бути приготовлена з різними додатками. Вони підходять для сніданку, десерту чи навіть як основна страва. Виготовлені з сиру, сирники отримують ніжну текстуру і неймовірний смак.

Класичні сирники

Інгредієнти:

  • 500 г сиру (желатин або творог)
  • 1 яйце
  • 3 ст. ложки цукру
  • 1 ч. ложка ванільного цукру
  • 2 ст. ложки борошна
  • 1 ч. ложка соди
  • 2 ст. ложки рослинної олії

Приготування:

  1. У глибокій мисці змішати сир з яйцем, цукром і ванільним цукром.
  2. Додати борошно і соду, перемішати до однорідної маси.
  3. Сформувати з тіста невеликі круглі коржики.
  4. На розігрітій сковороді з олією обсмажувати сирники до золотистої скоринки з обох боків.
  5. Подавати з медом, варенням або сметаною.

Сирники з яблуками та корицею

Інгредієнти:

  • 400 г сиру
  • 1 яйце
  • 2 ст. ложки цукру
  • 1 яблуко
  • 1 ч. ложка кориці
  • 1 ч. ложка соди
  • 1 ст. ложка лимонного соку
  • 2-3 ст. ложки борошна

Приготування:

  1. Натерти яблуко на великій тертці, додати лимонний сік і корицю.
  2. Змішати сир, яйце, цукор, яблука і борошно до отримання м’якої маси.
  3. Сформувати сирники і обсмажувати на сковороді до рум’яної скоринки.
  4. Подавайте з йогуртом або медом.

Сирники з бананом та шоколадом

Інгредієнти:

  • 500 г сиру
  • 1 банан
  • 1 яйце
  • 2 ст. ложки меду
  • 2 ст. ложки борошна
  • 50 г шоколаду (молочного або чорного)

Приготування:

  1. Змішайте сир з яйцем, медом і борошном.
  2. Наріжте банан на дрібні шматочки, додайте до суміші.
  3. Розтопіть шоколад і додайте до тіста.
  4. Сформуйте невеликі сирники і обсмажуйте до золотистої скоринки.
  5. Подавайте з шоколадним соусом.

Сирники з родзинками

Інгредієнти:

  • 500 г сиру
  • 1 яйце
  • 3 ст. ложки цукру
  • 1 ч. ложка ванільного цукру
  • 2 ст. ложки борошна
  • 100 г родзинок
  • 1 ч. ложка розпушувача

Приготування:

  1. Змішайте сир, яйце, цукор, ваніль, борошно і розпушувач.
  2. Додайте родзинки і перемішайте тісто.
  3. Сформуйте сирники і обсмажуйте їх на сковороді до золотистої скоринки.
  4. Подавайте з медом або джемом.

Сирники з чорносливом та горіхами

Інгредієнти:

  • 500 г сиру
  • 1 яйце
  • 2 ст. ложки меду
  • 50 г чорносливу
  • 50 г волоських горіхів
  • 2 ст. ложки борошна

Приготування:

  1. Наріжте чорнослив і горіхи дрібними шматочками.
  2. Змішайте всі інгредієнти до отримання однорідної маси.
  3. Сформуйте сирники і обсмажте їх з обох боків.
  4. Подавайте з йогуртом або варенням.

Сирники — це універсальна страва, яку можна приготувати різними способами, додаючи різноманітні інгредієнти за вашим смаком. Від класичних варіантів до більш екзотичних з фруктами чи горіхами — кожен рецепт принесе вам не тільки задоволення, а й неймовірний аромат і смак. Пробуйте і експериментуйте з інгредієнтами, щоб створити свій улюблений варіант!