Сирники — це традиційна українська страва, яка має безліч варіацій і може бути приготовлена з різними додатками. Вони підходять для сніданку, десерту чи навіть як основна страва. Виготовлені з сиру, сирники отримують ніжну текстуру і неймовірний смак.
Класичні сирники
Інгредієнти:
- 500 г сиру (желатин або творог)
- 1 яйце
- 3 ст. ложки цукру
- 1 ч. ложка ванільного цукру
- 2 ст. ложки борошна
- 1 ч. ложка соди
- 2 ст. ложки рослинної олії
Приготування:
- У глибокій мисці змішати сир з яйцем, цукром і ванільним цукром.
- Додати борошно і соду, перемішати до однорідної маси.
- Сформувати з тіста невеликі круглі коржики.
- На розігрітій сковороді з олією обсмажувати сирники до золотистої скоринки з обох боків.
- Подавати з медом, варенням або сметаною.
Сирники з яблуками та корицею
Інгредієнти:
- 400 г сиру
- 1 яйце
- 2 ст. ложки цукру
- 1 яблуко
- 1 ч. ложка кориці
- 1 ч. ложка соди
- 1 ст. ложка лимонного соку
- 2-3 ст. ложки борошна
Приготування:
- Натерти яблуко на великій тертці, додати лимонний сік і корицю.
- Змішати сир, яйце, цукор, яблука і борошно до отримання м’якої маси.
- Сформувати сирники і обсмажувати на сковороді до рум’яної скоринки.
- Подавайте з йогуртом або медом.
Сирники з бананом та шоколадом
Інгредієнти:
- 500 г сиру
- 1 банан
- 1 яйце
- 2 ст. ложки меду
- 2 ст. ложки борошна
- 50 г шоколаду (молочного або чорного)
Приготування:
- Змішайте сир з яйцем, медом і борошном.
- Наріжте банан на дрібні шматочки, додайте до суміші.
- Розтопіть шоколад і додайте до тіста.
- Сформуйте невеликі сирники і обсмажуйте до золотистої скоринки.
- Подавайте з шоколадним соусом.
Сирники з родзинками
Інгредієнти:
- 500 г сиру
- 1 яйце
- 3 ст. ложки цукру
- 1 ч. ложка ванільного цукру
- 2 ст. ложки борошна
- 100 г родзинок
- 1 ч. ложка розпушувача
Приготування:
- Змішайте сир, яйце, цукор, ваніль, борошно і розпушувач.
- Додайте родзинки і перемішайте тісто.
- Сформуйте сирники і обсмажуйте їх на сковороді до золотистої скоринки.
- Подавайте з медом або джемом.
Сирники з чорносливом та горіхами
Інгредієнти:
- 500 г сиру
- 1 яйце
- 2 ст. ложки меду
- 50 г чорносливу
- 50 г волоських горіхів
- 2 ст. ложки борошна
Приготування:
- Наріжте чорнослив і горіхи дрібними шматочками.
- Змішайте всі інгредієнти до отримання однорідної маси.
- Сформуйте сирники і обсмажте їх з обох боків.
- Подавайте з йогуртом або варенням.
Сирники — це універсальна страва, яку можна приготувати різними способами, додаючи різноманітні інгредієнти за вашим смаком. Від класичних варіантів до більш екзотичних з фруктами чи горіхами — кожен рецепт принесе вам не тільки задоволення, а й неймовірний аромат і смак. Пробуйте і експериментуйте з інгредієнтами, щоб створити свій улюблений варіант!