Фото: Міноборони Калорійність у харчуванні військових стандартизували
Раніше енергетичну цінність визначав сам постачальник на етапі укладання контракту з Державним оператором тилу.
Міністерство оборони встановило вимоги до калорійності основних продуктів, які постачаються для потреб ЗСУ. Про це у суботу, 26 жовтня, повідомила пресслужба відомства.
Зазначається, що рішення є результатом перевірок військових частин, під час яких були виявлені недоліки, зокрема випадки постачання продуктів із заниженою калорійністю.
Як зауважив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков, в умовах війни фізичні та психологічні навантаження на військовослужбовців є надзвичайно високими. Тому особливо важливо, щоб харчові продукти повністю задовольняли їхні потреби за поживністю й енергетичною цінністю.
“Встановлення чітких вимог до енергетичної цінності продуктів – це не просто питання стандартів, а гарантія того, що наші захисники отримають необхідне для підтримання бойової готовності та здоров’я”, – наголосив він.
Очікується, що закупівельна агенція Міноборони Державний оператор тилу розпочне використовувати ці вимоги як додаток до державних контрактів (договорів) на закупівлю харчових продуктів, які набудуть чинності з початку 2025 року.
Раніше енергетичну цінність визначав сам постачальник на етапі укладання контракту з ДОТ.
Нові стандарти закріплені в документі “Вимоги до енергетичної цінності деяких харчових продуктів за Каталогом продуктів харчування, показники яких визначені державними стандартами”.
Раніше ми повідомляли про скандал, який виник через неїстівні консерви для ЗСУ. Журналісти з’ясували, що партія тушкованої свинини, яка мала постачатися для ЗСУ, виявилася непридатною до вживання сумішшю шкіри, сухожиль та жирової тканини.
Залиште відповідь