Лікарі розповіли, які продукти загущують кров

Що слід змінити у харчуванні, щоб не згущалася кров.

За підвищеного рівня загущення крові можуть виникнути серйозні проблеми зі здоров'ям, як-от варикоз, серцево-судинні проблеми, інфаркт і навіть летальний наслідок, інформує Ukr.Media.

Як випливає з розповідей медиків, є методи, як слід уникати виникнення згущеності крові.

За словами експертів, для збереження здоров'я судин, необхідно уникати вживання великої кількості жирного м'яса, копченостей і картоплі. Слід також уникати зловживання продуктами, що містять вітамін К, наприклад — шпинат, брюссельська капуста, петрушка, мангольд, крес-салат і не варто їсти забагато бананів.

Медики також звернули увагу на максимально можливе зменшення в щоденному раціоні кількості вживаного цукру. При цьому слід пам'ятати, що у великій кількості продуктів є цукор у прихованому вигляді, що зазвичай вказується на етикетках.

При цьому експерти вказують також на те, що кров може стати більш густою, у разі виникнення дефіциту амінокислот і білків у раціоні харчування. Для запобігання подібного, слід включати нежирне м'ясо, рибу, молочні продукти і яйця в раціон харчування.

Важливим моментом забезпечення здоров'я судин також називається нормалізація водного балансу в організмі, випиваючи достатню кількість води.

Джерело