Продукти, в яких знаходиться високий вміст цукру, значно швидше впливають на старіння організму людини. Чому так відбувається?
Шкіра є важливим видільним органом, який як у дзеркалі відображає стан всього нашого організму, включаючи і показник якості харчування. В передчасних ознаках старіння зазвичай «звинувачують» неправильний спосіб життя, а так само наявність вільних радикалів і токсинів. Проте під час чисельних досліджень вченими було виявлено, що старіння організму починається з процесу руйнування протеїнів, яке, як не дивно, починається завдяки залишкам цукрів у клітинах, інформує Ukr.Media.
Сам процес такого пошкодження білків має назву глікація і виникає вона в тому випадку, коли в білкових тканинах накопичується надмірна кількість цукру. Крім цього молекули цукру здатні руйнувати в організмі не тільки зв'язки в протеїнах, але так само і у ліпідах. Внаслідок усього цього протеїни деформуються до такої міри, що починають самі виділяти в організм токсини, що порушують клітинний метаболізм.
Виходячи з усього перерахованого вище, стає зрозуміло, чому наша шкіра так швидко старіє через вживання цукру. Вся справа в тому, що колаген – це той протеїн, який робить весь шкірний покрив людини більш гладким і пружним, будучи справжнім «корсетом» для нашої шкіри.
«Цукрове обличчя» завжди легко розпізнати серед інших:
- зникає блиск шкіри
- шкірний покрив знебарвлюється
- на шкірі з'являється зморшкувата сітка
- проявляється розширення судин
- втрачається еластичність і пружність шкіри
- шкіра стає вразливою під впливом сонячних променів
- з'являється гіперпігментація
- погіршується циркуляція крові
- з'являються темні кола під очима
Звичайно, багато хто скаже, що такі ознаки старіння неминучі і проявляються вони в кожної людини. Але, на жаль, у тих, хто любить солодке, зморшки на шкірі з'являються значно раніше звичайного часу. Так само відбувається і значне зниження еластичності і пружності шкіри. Крім цього, сильно активується її пігментація.
Своєчасна відмова про солодкого – це найбільш ефективний метод боротьби зі старінням не тільки шкіри, але і всього організму в цілому!
На відміну від вільних радикалів, які атакують клітину із зовнішнього боку, глікація руйнує її зсередини. Крім усього іншого, цукор має здатність «залучати» і утримувати вільні радикали в організмі. Тому слід застосовувати не тільки різні засоби догляду за шкірою, але і звести до мінімуму вживання цукру.
Однак існує не тільки «цукрове» обличчя, але і «цукрові» судини, які неможливо побачити неозброєним поглядом, але вони так само схильні до негативного впливу солодкого і це є однією з причин, чому люди відчувають свій тиск, а гіпотоніки (люди з низьким тиском) так люблять солодке.
Залиште відповідь