Какие существуют виды отопительных варочных печей?

Багато заміські будинки оснащені такими системами, як опалювально-варильні печі. В основному, вони містять в собі дві функції: обігрів приміщення і приготування їжі. Спеціально для готування, в подібних конструкціях передбачені горизонтальні плити, оснащені конфорками різних габаритів.

Наша фирма Логистик Форклифт является крупнейшим складом погрузчиков в Украине. У нас вы можете заказать погрузчики любого типа, а так же купить запчасти. Только у нас высокое качество производства и приемлемые цены.


Нижче ми розглянемо різновиди печей, їх характеристики, а також способи самостійного укладання цегляних моделей.

Характеристики видів опалювально-варильних печей

В цілому, ринок опалювальних систем пропонує, найчастіше вироби з чавуну і сталі, але викладка цегляних печей також не втрачає власної актуальності.

1. Печі чавунні для дому.

Даний тип печей переважно користується попитом у тих замовників, які не хочуть витрачати час на установку і укладання цегляних моделей. Чавунні та сталеві агрегати більш ефективні в плані теплового обміну і швидкості розігріву приміщення. При цьому, в них є один недолік. Такі печі мають схильність до швидкого охолодження, а отже, топити їх доведеться в два рази частіше.
Позитивним нюансом в процесі придбання, виступає оптимальна ціна. Саме цей фактор і є основним в тенденції їх затребуваності.


В основному, печі з усіх модельних рядів, що мають у структурі сталь і чавун як основні матеріали, вважаються довговічними.

2. Опалювально-варильні цегляні печі.

Найчастіше, при укладанні цегляних конструкцій, переважаючим є червона цегла. Відповідно, зона, де проводиться розпалювання вогню, викладається вогнетривкими матеріалами.

В основному, цегляні печі викладаються в малогабаритних будинках, мають малу площу для обігріву, тому і розміри їх вираховуються у відповідності з параметрами загальної житлової площі. При цьому, існують можливості для більш великих особняків, збільшити обсяг важливих конструкційних нюансів. Маються на увазі:

- топливник, в якому зосереджена зона вогню;
- панель для приготування їжі, переважно, складається з вогнетривкого матеріалу;
- духове простір, що використовується в якості духовки і служить для підтримання страв в актуально, гарячому стані.


Всі перераховані вище нюанси з'єднуються з метою максимального розподілу гарячого повітрообміну.

Як побудувати ганок з деревини своїми руками

ГОРИЗОНТ. Производитель рулонных штор

Преимущества и недостатки каркасного дома