Турка для кави

Звичайно, хороша кавоварка або кавоварка приготує хороший напій практично незалежно від наших умінь.

Для любителей кофе, растворимый кофе купить на нашем сайте Вы сможете по выгодной цене.
А ось в турці кава набагато легше зіпсувати, але і приготувати можна такий, що про кавоварку захочеться забути.

Звичайно, для цього дуже важливо вміти варити цей напій. Багато хто знає, що для турки потрібно взяти молота кава, призначений саме для неї. Це кавові зерна дуже-дуже дрібного помелу. Але не менш важливо правильно вибрати саму турку. Або джезву, якщо так Вам більше подобається.

У поспіху, вранці, можна скористатися кавоваркою. Вони у кавоманів теж майже завжди є. Але якщо є час, спробуйте приготувати натуральну каву в турці, за всіма правилами, з задоволенням, щоб потім не поспішаючи насолодитися його смаком і ароматом. Тим більше, що, наприклад, кави по-турецьки або по-арабськи вариться тільки в турці.

Втім, можна взяти і кава без кофеїну. Хтось стверджує, що на смак це не впливає, хтось не згоден. Але спробувати щось можна. Але краще все ж справжній, з кофеїном, смаком і ароматом. Наприклад, бурбон. Спробуйте.

Про те, як варити каву в турці, є інша стаття. Начебто неважливі дрібниці, але це тільки здається.


А зараз про те, в чому варити. І магазини надають нам досить великий вибір.


Які бувають турки
Найбільш поширені металеві. Вони довго служать, за ними легко доглядати.

Метал для виготовлення використовується різний: алюміній, нержавіюча сталь, срібло і мідь.

Можна придбати турку з алюмінію або нержавіючої сталі, але напій в них виходить гірше. Дорога срібна більше згодиться для прикраси, вона буде красиво виглядати на кухонній поличці.

Мідна турка
Найкращий напій виходить в мідних турках. Висока теплопровідність міді дозволяє турці рівномірно нагріватися, що добре позначається на якості напою. Тільки при покупці простежте, щоб усередині мідна турка мала покриття з харчового олова. Мідь утворює розчинні сполуки, дуже небезпечні для людини. І обов'язково стежите за тим, щоб олив'яне покриття залишалося цілим. При його пошкодженні купите нову турку.

Турка з ісинської глини
Турки з ісинської глини коштують дорожче, в продажу зустрічаються рідше. Глина вбирає в себе запахи, тому в ній можна готувати тільки один вид цього чудового напою.

Але зате він буде самого чудового смаку. При варінні напій збагачується киснем, тому що глина має здатність пропускати повітря через свою пористості.

Керамічна турка
Керамічні турки для кави мають товсті стінки, що довго зберігають тепло. У них напій продовжує кипіти, навіть коли Ви зняли його з вогню. Але до цього дуже легко пристосуватися. Вони дуже легко миються, не вбирають в себе запахи. Кава в керамічних турках виходить дуже хорошої якості. Все б добре, але дуже вже легко б'ються.

Ручки у джезв можуть бути знімними. Так її легше мити і простіше зберігати. Але незалежно від того, знімна у джезви ручка чи ні, вона не повинна проводити тепло. Просто тому, що так зручніше і безпечніше. Ви ніколи не обпалите руки. Та й кава можна упустити, поки Ви шукаєте прихватку. Вибирайте турку з дерев'яною ручкою - не помилитеся. І переконайтеся, що ручка добре лежить в долоні.

Курси перукарів

Клінкерна цегла

Шкаф купе.

Камянка для лазні

Піч для лазні